VREMENSKI PARADOKS

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Miloš Dimitrijević Joker
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN 978-86-7343-370-7
Pismo: latinica
Br.strana: 248
Godina: 2019.

Array
700,00 Дин.

Roman VREMENSKI PARADOKS je književno delo u kome možemo videti jednog sasvim novog Miloša Dimitrijevića, autora ove izvrsne psihološke drame sa elementima naučno-fantastičnog. Već na početku, čitalac biva u bukvalnom smislu uvučen u tok priče koja ni u jednom svom delu ne gubi na ritmu i uzbudljivosti. Od ove knjige se nećete tako lako odvojiti, jer ćete biti pozvani u jedan potpuno novi svet, opisan prijemčivim načinom pripovedanja, kroz koji će vas i bogatstvom dijaloga autor pođednako uzbudljivo voditi do samog kraja.
Moto knjige bi mogla biti rečenica koju u jednom trenutku izgovara glavni junak: „Kažu da je osmeh dok gledaš smrti u oči, znak da si za nju spreman i da je se ne bojiš.“
U središte ovog uzbudljivog romana likovi, koji postoje u paralelnim fabularnim tokovima, a u kojima se život i smrt, ljubav i čežnja, greh i spasenje prepliću i tvore utisak napetog iščekivanja, Miloš Dimitrijević nastoji da uspostavi direktne veze sa ponavljanjem tragične sudbine čoveka kroz vreme, smestivši deo radnje u budućnost, u državu Istočna Obala, i grad Njujork, dok nas pričom paralelno vodi u grad Njujork iz 2020. godine.
Reč je o junacima čije se sudbine prepliću u tesnacima vremena, koje Miloš Džoker vešto uspeva da do tančina prenese na čitaoca na način gde će vas do poslednje stranice držati u potpunoj neizvesnosti, ali i u brizi o junacima za koje ćete bez ikakve dileme ostati vezani i nakon čitanja ove knjige. Ona pripada serijalu: PRITISNI START DA IGRAŠ PONOVO i nastavak je prve knjige IGRA JE ZAVRŠENA, ali ne nužno. Upravo ono što ovaj serijal čini drugačijim je to što ovu knjigu možete čitati potpuno nezavisno od prve, možda je i poželjno ne bi li ste na taj način sebi napravili još bolji ugođaj.
Miloš Dimitrijević Joker se u romanu VREMENSKI PARADOKS bavi i nekim filozofskim temama, kao i borbom između dobra i zla uopšteno i pojedinačno. Pre svega, bavi se smislom života, neizostavno ljubavlju, verom, anđelima, duhovima i odnosom prema smrti i umiranju.
Pišući u trećem licu, Miloš nas na jedan veoma jedinstven način vodi kroz svet budućnosti, ali i svet sadašnjosti, u kome ljudska priroda opstaje i želi da traje uprkos svemu.

 

Miloš Dimitrijević, rođen je 1978. godine u Nišu.
Otac, Milan, bio je diplomirani pravnik i takođe vešt u pisanju, te je napisao i objavio za života roman “Zavida”. Majka Mirjana je diplomirani sociolog. Oženjen je suprugom Jelenom, sa kojom ima sina Luku.
Miloš je još u ranom dobu znao da želi da jednoga dana postane glumac ili pisac, te je kroz jedno lepo, zanimljivo i duhom jako bogato detinjstvo, na kojem svakako najviše zahvaljuje svojim roditeljima, koje su potom zamenili neki ružni, nezanimljivi i strašni ratovi, koristio da spozna sebe kroz glumu gde je kao dete glumio u Narodnom pozorištu u Nišu (predstave: “Moj otac socijalistički kulak” i “Tetovirane duše”), na kratko se pojavljuje i u domaćem igranom filmu “Lager Niš”.
Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Nišu.
Prvi roman pod nazivom “Kapija blaženstva” objavljuje 2003. godine, u svojoj 26-oj godini života, drugi, pod nazivom “Pun mesec nad vrtom sećanja” objavljuje 2008. godine, dok, treći po redu “Igra je završena – pritisni start da igraš ponovo” objavljuje 2018. godine, u izdanju “Književna omladina Srbije”, Beograd.
Za Miloša je pisanje jedna zaista posebna veština i kako i sam navodi, pokušaće da nastavi da vlada njome, kako bi jednoga dana, kada nakon svih tih napisanih misli, budu ostala samo dela, neko mogao s pravom da kaže da je Miloš Dimitrijević Joker, zaista bio pisac. Dobar ili manje dobar, pokazaće vreme.
Detaljnije o Milošu i njegovim romanima, kao i da stupite u kontakt sa njim učinite posetom internet stranice: www. www.milosdimitrijevic.rs

TOP