UM – prokletstvo sećanja

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Damir Kostovski
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN 978-86-7343-343-1
Povez: Broš
Pismo: ćirilica
Br.strana: 365
Godina: 2018.

Array
600,00 Дин.

,,Šta se desilo te noći pre petnaest godina?''
Psihološki triler koji pomera granice između fikcije i stvarnosti!

Um je vrlo moćan mehanizam. Način na koji čovek razmišlja određuje sve što se čoveku u životu događa. Misli koje su kreirane od strane uma su takođe vrlo moćne. Jedino što je potrebno je to da čovek osvesti njegove vrednosti i nauči kako iste da primeni.
Pri tom, u čovekovom umu se nalazi mnoštvo igrača kojih nismo svesni, kao što se to desilo upravo sa junakom ovog divnog romana, Alekom.
Alek Andreevski je pokušao da pobegne od svoje prošlosti, da je uništi, i zaboravi. Sve je činio samo da njegov nekadašnji život i njegovo ostrvo ostanu u magli, i uspevao je u tome petnaest dugih godina, ali iznenadno ubistvo jedne žene, mladog i uspešnog inspektora vraćaju preko Crnog jezera.
Pojavio se novi ubica. Pojavio se Osvetnik koji ovaj svet čisti od greha i ostavlja crne ruže na grobovima svojih žrtava. I dok Alek traga za ubicom, oko njega se gomilaju tela i ostavljaju tragovi koji ga vode ne samo do Osvetnika, već i do sopstvene prošlosti. Sa svakim novim korakom počinju da se javljaju davno zaboravljeni događaji pozivajući na stara pitanja: Šta se desilo te noći pre petnaest godina kada je zatekao mrtve roditelje? Ko je zapalio pozorište gde je poginula njegova Malena?
Vreme je da se probude davno uspavana sećanja koja će Aleka zauvek obeležiti.

Damir Kostovski je pisac koji ima ambicije da se približi stvarnosti, a stvarnost je sve oko nas i u nama, jer se ceo naš život, i vidljivi i nevidljivi, bavi stvarnošću. Pojave o kojima autor govori su bolne, sežu u sami koren ljudskog postojanja i nisu samo psihološkog već i duhovnog karaktera.
Pažljivi čitaoc će u ovom kompleksnom romanu otkriti da funkcionisanje nesvesnog odgovara "proročanstvu koje se samo ispunjava".
Upravo ta kompleksnost čini roman Damira Kostovskog drugačijim, pri čemu uzbuđenja ne prestaju do zadnje rečenice romana, jer autor na svaku desetu stranicu doslovno iznova “izvrne” priču, čime je sebe, već sa prvom knjigom, uvrstio u sam vrh najnovije generacije kvalitetnih autora psiholoških trilera.
Damir Kostovski je rođen 1989. godine u Požarevcu.

Sa devetnaest godina upisuje i završava Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, gde i danas živi i radi, boreći se za pravdu.

Za njega se može reći da je spoj nespojivog. Sa jedne strane on je majstor borilačke veštine Aikido, kojom se profesionalno bavi punih osamnaest godina, dok sa druge strane njegov život ispunjavaju boje, reči i muzika. Isprva je kao dete preslikavao crteže iz raznih enciklopedija, da bi na kraju počeo da četkicama oslikava ono što stvara njegova mašta. Isprva kao dete je šakama lupao o kofe i kace, da bi vremenom u ruke uzeo palice i počeo da stvara prve ritmove na bubnjevima.

Ali je pisanje njegova prva ljubav. Prve reči su potekle dok je još bio dete, jednog toplog maja, pod tremom crvenih, punih ruža. Trošile su se grafitna srca, nizale ispunjene stranice jedna za drugom, i tako godinama. Sada, kada je odrastao, stranice su se spojile u prvi roman, grafitnu olovku zamenilo je pero čijim mastilom popunjava bela polja, i svojim mislima udiše život. Iako veruje da je njegovog pisanje njegov dar i njegovo prokletstvo, on takođe veruje da su pero i reči put do besmrtnosti.

I zato nastavlja da piše...

TOP