SRNA U ZAMKU UHVAĆENA

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Vesna T. Tomić
Izdavač:samostalno izdanje
Godina izdanja: 2013.

Array
330,00 Дин.

U središtu knjige je život žene koa je tražila ljubav, našla je, proživela je i suočila se sa konačnošću trajanja i ljubavi i svega što postoji, te okrepljena idejom o umetničkoj transformaciji tog osećanja našla novi smisao i obojila ga jarkim bojama sreće i tuge.

Vesna Tomić, rođena u Đakovici. Živi i radi u Beogradu.
Kao tvrđavu u svojoj tananoj duši godinama zida nezaborav na voljenu Metohiju i Ulicu Srpsku u kojoj su joj ostale najlepše uspomene i prazan dom.

Njene zbirke poezije "Ispovest kosovskometohijske duše", "Da li će i ptice sa nama bežati" i "Srna u zamku uhvaćena", kao i autobiografski roman "Žena kamen" oslikavaju bolna sećanja na uhvaćenost u konce izbeglištva, stradanje Srba na Kosmetu, ali i nepokolebljivu veru o povratku na drevna ognjišta.Pesma "Molitva" dobila je "Venac" nagradu na Drugom saboru duhovne poezije, a svojim pesništvom odavno je uvrštena u Antologiju srpske književnosti. ,,Materin zbor'' njena je najnovija knjiga poezije.

Član je humanitarnog fonda "Sveti Nikola". Dobitnik je Zahvalnice manastirske carske lavre Visokih Dečana, i Blagodarnosti crkve Svete Trojice iz Roterdama.

TOP