SRCE JEDNOG PESNIKA

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Violeta Penić
Izdavač: Kreativna radionica Balkan
ISBN: 978-86-6403-028-1
Povez: Mek
Pismo: Latinica
Br.strana: 100
Godina: 2016.

Array
440,00 Дин.

Poruke koje Vam Violeta Penić šalje su univerzalne, Ljubav je kada ostanete bez voljene osobe i nosite je u srcu i mislima ponekad jača nego kada je manifestujete sa voljenom osobom tet a tet, prikrivena za sve druge sem za pesnika koji je rečju zna opisati i upisati za pokoljenja.  Na Vama je dragi čitaoci da prepoznate ono na šta Vam Violeta ukazuje, i, da se dabome, Bože zdravlja i sreće, prepoznate u njenoj poeziji, bar Vi kojima je poezija bliska kao i život koji živite i vazduh koji udišete.


Violeta Penić (rođ. Marić) rođena je u Vršcu 22. 11. 1974. godine. Detinjstvo je provela u selu Omoljica kod Pančeva. Od 1993. živi u mačvanskom selu Dublju. Majka je dvoje dece.
Pesme su јој nevine оd žudnje, pisane u psihotično-naumnom transu. U želji da približi čitaocima misli o blaženstvu duše i besmrtnosti ljubavi kao pokretačkoj
snazi života, daruje im poeziju koja govori, a ne zbunjuje svojim metaforama. Njene pesme našle su svoje mesto u mnogobrojnim zbornicima.
Pesma „Vatra mog srca” prevedena je na bugarski jezik i nalazi se u Zborniku poezije (Bugarska, 2016).

Dobitnica je književne nagrade za najsenzualniju ljubavnu pesmu u zborniku poezijeSlatko pijanstvo ljubavi (Artistic Souls Club, Mrkonjić Grad, 2015).

TOP