PUTOKAZI DUHA

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Vladeta Jerotić
Izdavač: Unknown, Published 2009
ISBN: 10-86-7588-144-4
Povez: Tvrd
Pismo: Ćirilica
Broj strana: 109

Array
440,00 Дин.

Ova knjiga је nastavak ranije objavljene knjige Adrese vremena u којој se autor Vladeta Jerotić osvrnuo na mislioce i umetnike koji su na njega uticali.

Vladeta Jerotić je istaknuti srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, svestrani erudita i akademik SANU.
Rođen je 1924. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a zatim je specijalizovao neuropsihijatriju.
U Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj specijalizovao je psihoterapiju. Radio je više decenija kao šef Psihoterapeutskog odeljenja beogradske bolnice „Dr Dragiša Mišović“. Od 1985. do penzionisanja, kao profesor po pozivu, predavao je pastirsku psihologiju i medicinu na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu.
Akademik prof. dr Vladeta Jerotić razvio je obimnu i plodnu publicističku delatnost iz graničnih oblasti psihoanalize, psihoterapije, religije i filozofije. Takođe je održao brojna predavanja na teme iz pomenutih oblasti u gotovo svim većim gradovima Jugoslavije, a i danas povremeno drži predavanja u Beogradu i širom Srbije.
Redovni je član Medicinske akademije i Srpske akademije nauka i umetnosti (Odeljenja jezika i književnosti).
Objavio je preko 30 naslova knjiga, a dobitnik je i brojnih nagrada i priznanja:
Nagrada „Laza Kostić“, 1997.
Orden Svetog Save I stepena, 2001.
Nagrada Isidora Sekulić 2003. godine za knjigu „Putovanja, zapisi, sećanja“.
Nagrada Dositej Obradović 2014. godine, za životno delo, i mnoga druga.

TOP