Pobeda i prokletstvo

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Duško Blagojević
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN: 978-86-7343-362-2
Povez: Bros
Pismo: ćirilica
Br.strana: 304
Godina: 2018.

Array
600,00 Дин.

Treća knjiga o Dragojl ratnicima ,,Pobeda i prokletstvo'' Duška Blagojevića!

Duško Blagojević je autor tri knjige iz oblasti epske fantastike: Prvu knjigu ,,Duhovi rata'', drugu pod nazivom ,,Nevidljivi grad'' i treće ,,Pobeda i prokletstvo, čime je zaokružio jednu izuzetnu priču ispod čije je površine sakrio srž poruka koje je stavio pred čitaoce.
Naime, u sva tri dela pratimo naše drugare, Dragojl ratnike, čije avanture, ali i kategorizacija likova i odnosi među njima, teraju čitaoca da ''proguta'' svaku stranicu knjige i da nestrpljivo čeka da pređe na sledeću.
Nakon što je u prvoj knjizi ,,Duhovi rata'', drevni red Dragojl ratnika pokušao da zaustavi sile tame, dok su se Severnjaci spremali za osvajanja, zajedno sa njihovim Carem koji je želeo da zagospodari svetom, u drugoj knjizi, naši junaci Kanor i Amunaki, su u Nevidljivom gradu. Mudrost i tajne tog svetog grada su im bile dragocene za kreiranje nove budućnosti čovečanstva. Za to vreme, velika vojska je marširala kroz Srednje kraljevstvo ka Kapiji mira. I neizvesnost je rasla. Ujedno je počeo i rizičan lov na veštice severa. I dok je Crna kraljica otkrivala sveto mesto severnjaka, na jugu su duhovi rata pokrenuli nezaustavljivu ofanzivu. Overlord i Murdor prebacivali su svoje snage kroz davno zatvoren prolaz u Veliku kotlinu, u kojoj će se odlučiti sudbina čovečanstva.
U trećem delu, ,,Pobeda i prokletstvo'' združene snage južnih kraljevina marširaju daleko na Sever očajnički pokušavajući da unište dimenzionu kapiju i spreče invaziju demona sa Haosa na Veliku kotlinu.

Da li će čovečanstvo opstati u možda za njega poslednjoj ratnoj oluji, saznaćete pročitavši trilogiju o Dragojl ratnicima.

Duško Blagojević rođen je 1978. godine u Beogradu u kome i danas živi i radi. Završio je osnovne i master studije na Ekonomskom fakultetu.
Tokom godina čitanja, epska fantastika je na njega ostavila posebno dubok trag. Pod njenim snažnim uticajem u studenskim danima razvija se osnova scenarija o Dragojl ratnicima i polako, ali sigurno dobija svoj celoviti oblik. Sam proces pisanja postaje istinsko uživanje, ali i interesantan proces samospoznaje.
„U zdravom telu zdrav duh“ je oduvek bio i ostao njegov moto. Balans između duha, uma i tela pokušavao je da pronađe najpre kroz mačevanje, a nakon toga pronašao je mir u drevnim veštinama joge i meditacije, aktivnostima koje rado upražnjava i dan danas.
Za njegov književni prvenac o Dragojl ratnicima ,,Duhovi rata'' dobio je prestižnu, drugu nagradu ,,Pegaz'' 2016. godine.

TOP