Obrisi ljubavi

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Tanja Ajtić
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN 978-86-7343-355-4
Povez: Bros
Pismo: latinica
Br.strana: 65
Godina: 2018.

Array
400,00 Дин.

Pesme Tanje Ajtić sabrane u knjizi Obrisi ljubavi su ogledalo koje smo zaturili ili se uplašili od odraza kao izraza slabosti svoje, one su hologram duše. Čiste, snažne i šumovite kao planinski potok. Autorka piše o sasvim običnim stvarima, toliko običnim da ih svako poznaje, smatra svojim i pomišlja lakomisleno da same od sebe nastaju i dišu i da im nije potrebna plemenitost, nesebičnost i oplemenjivanje. Autorka pred nama je odškrinula svoju riznicu. I ništa nas nije zaslepelo. Nema u njoj veštačkog sjaja i lažnog doživljaja. Samo nam otvara oči. Кapke smo možda tromo i lenjo spuštali pred nadirućom ružnoćom, razmetljivošću nasilnika, bahatošću kradljivaca, činilo nam se uzaludnim iskoračiti i videti i nešto drugo. Međutim, nije čovek školjka da lepotu čuva u sebi zatvoren. Pesnikinja nam vodi u svoj svet u kome ima mesto da i mi stanemo, odmorimo, saberemo se i jasnije vidimo putokaz ka lepom, očiju otvorenih i srca spremnog.

Iz recenzije Biljane Maksimović

Tanja Ajtić rođena je 8. oktobra 1964. godine u Beogradu u kome je odrasla i školovala se.
Nakon završenog srednjeg usmerenog obrazovanja, upisala je Pedagošku akademiju i Filološki fakultet – smer srpski jezik i književnost.
Radila je na administrativnim poslovima u Saveznom sudu do 2002. godine u jesen, kada je sa porodicom nastavila da živi u Kanadi, Vankuver.
Član je Saveza književnika u otadžbini i rasejanju, Futog i Kreativne radionice Balkan, Beograd.
Objavljene su njene pesme i priče u sedamnaest zbornika (knjiga) i elektronskih knjiga i u dva časopisa, zbornik Udruženja Nezavisnih pisaca, Beograd, Poetski klub  „Znakovi“ Višegrad i časopis Udruženja „Okvir“ (BiH).
Za svoje stvaralaštvo dobitnik je mnogih diploma, nagrada i zahvalnica.
Trenutno se bavi umetničkom grafikom. Osnovala je malu firmu koja se zove „T-Ray studio” za umetnost i primenjeni dizajn.
Zainteresovana je i za jogu i tai-chi.
Uživa u šetnjama sa psom bobtejl rase – Atosom.

,,Obrisi ljubavi’’ njena je prva objavljena knjiga poezije.

TOP