NISI TI MENI BILO KO

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Violeta Aleksić
Izdavač: Kreativna radionica Balkan
ISBN: 978-86-6403-
Povez: Mek
Pismo: Latinica
Br.strana:
Godina: 2016.

Array
440,00 Дин.

Sudbina pesnika je da VOLI! Ljubav pesnika je opšte dobro, u slavu pesnika, a u čast i veru u ljubav i ljude. Ljubav se iz
stihova valja kao snežna lavina ili odron kamenja niz liticu, koji zaustavlja automobile, vozove pa i vojske, ako zatreba! Hiljade tona, a u slavu ljubavi, jer, sve što ljubav nije, treba zaustaviti. Staviti veliki znak STOP! Čelična volja i odlučnost pesnikinje da svoju ljubav razastra pred noge onima, kojima ta reč nije samo reč i ništa više, zasniva se na pojmovima zapisanim u svim religijama sveta u kome živimo. U jevanđelju po Mateji kaže se „Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe“!
Violeta Aleksić je svoju nepodeljenu ljubav prosula, kao iskidanu nisku bisera, najbližima, deci Vanji i Danielu, sestri Jasni, majci Dinki i ocu Dušanu! Prijateljima, skrivenim i neskrivenim ljubavima, drugaricama i drugovima!
Iznad svega, ovo je zbir stihovanih zahvalnosti ljudima koji su deo Violetinog života ili koji su kroz njen život prošli i zaslužili onu fiokicu u sećanju koja se s radošću pokatkad otvori i sen nostalgije probudi. A zahvalnost je izraz duše i Violeta se nije zadržala na mislima da opravda svoj duhovni mir kao obični smrtnici. Naprotiv, kroz ove stihove, ovu knjigu, prekoračila je granice koje mnogi od nas nisu i pustila da se duša izrazi! A to je tako hrabro, i neveštom srcu nezamislivo. Njoj nije bilo, njeno srce odiše veštinom koja se zove LJUBAV!
Obračajući se ocu Dušanu za života, snažno je prodrmala sve one koji se nikad svojim roditeljima nisu zahvalili za sve ono što su za njih uradili. A mislili smo, a hteli smo, a nismo imali kad. I zakasnili smo! Pa majci, i sestri!
Violeta, ovom knjigom, je mislila i učinila, htela i ostvarila, i najvažnije, imala vremena! A deci, svojim „pilićima“, kojima je podarila svoju podanost, koju samo majka zna i ume, ostavila u amanet, za života, da je zahvalnost dar a ne potreba. Zahvalnost je izraz čistote duše i što je neko zahvalniji on je i plemenitiji i mudriji!
Kažu da se ljubavlju i zahvalnošću mogu preobraziti neke duše!
Možda?

Zato i ne čudi da se ova knjiga zove NISI TI MENI BILO KO!

Violeta Aleksić je rođena 1974. godine u selu Prevešt u srcu Levča. Živi i radi u Cirihu.

Do sada je objavila: "Negde u mojoj pesmi" (zbirka poezije, 2011), "Život je čudan momak" (zbirka poezije, 2011), "Nisi ti meni bilo ko" (zbirka poezije, 2012), "Kad se hrabrost odrobija" (zbirka poezije 2013), "U tvojim godinama (roman, 2013), "Ako me razumeš" (zbirka poezije, 2014), "Naj san tu mange sar saikto aver" (zbirka poezije na romskom jeziku, 2014). Zastupljena je u zbornicima poezije.

TOP