MODERNI ANĐEO

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Milena Milkić
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN: 978-86-7343-325-7
Povez: Mek
Pismo: latinica
Br.strana: 160
Godina: 2017.

Array
600,00 Дин.

POPUT BAJKE, NEGDE IZMEĐU STVARNOSTI I MAŠTE, KADA SINONIM ZA ŽIVOT POSTANE LjUBAV, MORATE BITI SPREMNI NA SVE

Ako želite da razumete neodoljive nagone ljudskog srca, pročitajte ovaj sjajni roman sa elementima trilera.
Svi imamo tajne. Neke čuvamo da bismo se zaštitili, neke da bismo sačuvali voljene. Dolaskom u Beograd, Tea je započela potpuno običan život dvadesetogodišnje studentkinje koja je živela u iznajmljenom stanu, trudeći se da shvati veliki grad i činjenicu da na ulicama retko viđa nasmejane ljude. Osim toga, pisala je svoj prvi roman.
Jedan potupno neočekivani susret menja joj život iz korena stavljajući na ispit njene stavove i uverenja sa kojima je do tada živela. U njen život ulazi Nikola, noseći sa sobom tamnu prošlost i neizvesnu budućnost. Putem opisa poniranja u vrtloge mračnih tajni koje se smenjuju gotovo kao filmske sekvence, autorka otkriva da pod plaštom sleđenih emocija glavnog junaka, Nikole, kuca još uvek živo ljudsko srce.

„ Roman ,, Moderni anđeo“ je naziv i spoj dva sveta i to one angažovane prisutnosti današnjice i traženja one duhovne lepote u čoveku, što je danas retkost. Glavni lik ovog romana nosi te kvalitete u sebi, ali je podlegao zakonitostima onog dela života čiji tokovi ruše granice utvrđene pravilima – pa su takve igre pod lupom zakona i osude. Jedni stvaraju zakone i pravila, drugi ih krše da bi se nekako okoristili, oni koji su između kritikuju i jedne i druge, tako da se neprestano odvijaju scenariji na životnom polju. Jedino ljubav kao most ponekad uspe da spoji ta dva nespojiva sveta i na trenutak snagom osećaja zaigra neki poslednji tango vilinog konjica, koji u svojoj lepoti i izražajnosti nestane u sekundi.
Milena je pisac koja kao i zora donosi svežinu, ali onu koja krepi dušu jer nas svojim stavovima o životu kroz svoje junake podseća da su etičke forme bile do nekoć u nama, pa su polako počele da se obrušavaju o nas same, jer nas je ubrzani tok vremena malo pobrkao i doneo neku zbunjenosti i očaj u sve vrste odnosa ljubavi i prijateljstva. Pa se tako kroz ljubavnu priču prepliću dešavanja i zakonitosti „gradskog asfalta“ u kontaktu sa doživljajem devojke koja je donela lepotu svog malog grada čije običaje želi da prenese u svakodnevna dešavanja koja nas uvode u priču približavajući nam komunikaciju, međusobne odnose, razmišljanja i reakcije junaka romana na vrlo eksplicitan, dopadljiv način, i dovoljno interesantnim da roman ne ispuštamo do završetka.’’

Iz recenzije
Tanja Vukićević, pesnik

Milena Milikić rođena je 1987.godine u Prijepolju.
Živi i stvara u Beogradu.
,, Pišem jer živim u svetu u kome je sve manje ljubavi, čime pokušavam da čitaocima dočaram svet koji mogu za sebe da stvore. Stvarnost je ionako svuda oko nas. Ali ako čovek izgubi svoj san, izgubio je prvenstveno samog sebe. Moje pisanje predstavlja veru u ljubav i u ljude. Tako ja živim svoj san. “
Autor je zbirke poezije ,,Povratak ljubavi“ ( 2010.) njene prve objavljene knjige, i romana ,,Moderni anđeo'' ( 2017.) u izdanju Književne omladine Srbije.

 

TOP