Kako se isceliti nakon saobraćajke

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Ivana Lepojević
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN 978-86-7343-359-2
Povez: Broš
Pismo: latinica
Br.strana: 130
Godina: 2018.

Array
800,00 Дин.

Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo knjigu ,, Kako se isceliti nakon saobraćajke’’, čoveka i njegove pobede nad smrću, čoveka i njegove borbe za život koji u svetlosti prosijava večnošću i smislom.

Iz uvodne reči urednika

Život nas često iznenadi. Ponekad naši najveći strahovi postanu ružna stvarnost sa kojom se, hteli mi to ili ne, moramo suočiti. Vođeni mišlju da se ono najstrašnije ne može nama dogoditi, teško prihvatamo okove nesreće. A šta kada se ona dogodi, i to ne drugima, već nama? Teško je prihvatiti gubitak voljene osobe, a još teže je suočiti se sa sobom.Delo Ivane Lepojević pomaže nam da otkrijemo u sebi snagu u koju smo, možda, sumnjali. Govoreći o svom bliskom susretu sa smrću, ona otkriva život. Skrhana bolom, ona bira radost življenja.
Proza sa najtoplijim lirskim zapisima. Trezveno, a opet emotivno, snažno, a iznad svega prožeto finim poetskim zanosom, takvo je delo naše mlade književnice. Često su dinamične, životnim iskustvom pokrenute rečenice prekinute dubokim osećajima. Slojevitost Ivaninog kazivanja otkriva složenost njenog doživljaja, njenu potrebu da svoje iskustvo pretoči u svetlost, u radost postojanja.

Iz recenzije Vesne Marjanov, prof.srpskog jezika i književnosti

ivana-lepojevic

Ivana Lepojević, rođena 8. jula 1988. god. u Vršcu. Studirala Tehnološki fakultet u Novom Sadu. Po zvanju diplomirani inženjer tehnologije neorganskih materijala, po srcu umetnica, književnica. Vesela žena, nemirnog duha. Dobrovoljni davalac krvi, jer krv život znači. Dosad je na taj način spasila deset života i poziva vas da činite isto.
LJubav prema pisanoj reči datira još iz najranije mladosti.
Autor velikog broja pesama, kratkih priča i rukopisa.
Dobitnica treće nagrade „Trifun Dimić“ za kratke priče u kategoriji do 30 godina, 2013. godine.
2014. godine objavila kratku priču u knjizi Život je ljubav, Dragoslava Dragana Ugarčine.
Suočena sa ozbiljnim iskustvom preživljenog saobraćajnog udesa i gubitkom roditelja, životno gonjena da ostvari svoju sudbinu spisateljice, odlučuje se da izda ovaj rukopis prvenac, da sebe jednako kao i druge oslobodi i nauči da svaki bol pretvori u ljubav.

TOP