Čistilište

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Mladen Peršić
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN 978-86-7343-353-0
Žanr: psihološki roman, 1. izdanje 2018.
Povez: broš.
Br.strana:130
Pismo: latinica
Godina: 2018.

Array
400,00 Дин.

Ako u pisanju čovek priđe sa stoicizmom borca, ne predajući se patetici gubitnika, onda pisanje ima moralni značaj i predstavlja izvesnu pobedu čoveka i njegove definicije sebe.
Mladen Peršić je u tome uspeo napisavši ,,Čistilište’’, knjigu koja nas navodi da razmislimo o sopstvenom odnosu prema životu i smrti.
Talenat koji ume pouzdano da dočara emotivnost trenutka.

Roman ,,Čistilište'' pokušaj je da se pronađe odgovor na pitanje zašto je nemogućstvo da se oprosti samome sebi toliko razorno po našu svest, i koliko duša može duboko da potone u mrak u ludilu samoosude, zašto je put koji vodi u beg od sećanja uvek poguban za nas, i da li je moguće prevazići sve mentalne torture sam, i izneti na svojim leđima težinu koju donosi tragičan gubitak voljene osobe.
Putovanje misterioznim vozom - između sadašnjosti i prošlosti – ka neizvesnoj budućnosti… na kojem je protagonist zajedno sa svim svojim demonima, završiće se odgovorom na sva njegova pitanja.

Ana je bila njegov jedini prijatelj.
Ana je bila sve.
Ana je mrtva, i on je sada sam.

Mladen Peršić rođen je 1994. godine u Beogradu.
Išao je u srednju elektro-tehničku i višu strukovnu školu u Sremskoj Mitrovici.
Živi i stvara u Novom Sadu.
Piše od sedamnaeste godine, i pisanje doživljava kao spasonosno uže za koje se čvrsto drži lelujajući nad ambisom. Omiljeni pisci su mu Ernesto Sabato, Tomas Bernhard, Dzon Štajnbek i Danilo Kiš, a omiljeni pisci-pesnici Čezare Paveze, Silvija Plat, i naravno Herman Hese.

TOP