POSLEDNJA ODBRANA

Stevan Lazić
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN: 978-86-7343-289-2
Povez: Mek
Pismo: Ćirilica
Broj strana: 273

Array
660,00 Дин.
Obavestite me

"Poslednja odbrana" je avanturističko-akcioni roman sa primesama futurističke fikcije. Radnja romana odigrava se u Srbiji koja je i dalje pod uticajem moći velikih sila na Balkanu, i koja vodi čitaoca u blisku budućnost i konačno rešenje kosovskog pitanja.

Lazara Ilića, zastavnika vojske Srbije, sredovečnog, porodičnog, skromnog i pomalo razočaranog rodoljuba, u predvečerje tih događaja posećuje stari prijatelj, iskusni obaveštajac, general Zečević, koji mu nudi da učestvuje u nečemu što će ga dovesti u životnu dilemu. Predočava mu fatalan ishod konačnog rešenja kosovskog problema, i otvara jedan novi svet za koji nije slutio da postoji. Konačan slom ili konačna pobeda – dve su vizije određene izborom samog čitaoca, a fikcija koja je pred kraj romana postavljena pred čitaoca, postaje fikcija i glavnog junaka.

Najveći kvalitet ove sjajne knjige jeste hrabrost autora da stvari bez uvijanja i eufemizma nazove pravim imenom.

Izuzetna knjiga koja se čita u jednom dahu, i kojoj se treba iznova vraćati.

Stevan Lazić rođen je 1986. godine u Gnjilanu. Nakon bombardovanja 1999. godine sa porodicom napušta KiM i seli se u Niš, gde i danas živi i radi. Oženjen je suprugom Biljanom. Za njegov književni prvenac ,,Poslednja odbrana'' dobio je prestižnu, prvu nagradu ,,Pegaz'' 2016. godine.

TOP